(1. nädal) Igapäevane ime 1990-2017 või kuidas ilmusid nutitelefonid, juhtmevabad kõrvaklapid ja hääleassistendid

 

Praegu me elame ilusal ajal. See aeg on nii suurepärane, et uued geniaalsed leiutised meid enam ei imesta. Nüüd meil on palju tehnoloogiat ja vidinaid, mida eelmise sajandi inimesed näitasid "fantaasia" zanri filmides.
Tänapäeva inimesed ei kujuta oma elu ilma telefonita. Juhtmevaba kõrvaklapid on nüüd hädavajalikud igapäeva elus ja hääleassistendid asendavad meie sekretäre. Räägime aga kõigest eraldi.


Loodud 90-l??? Nutitelefonide kohta

Tehnoloogia ime, mida me kanname taskus, mis oli lihtsalt sunnitud ilmuma tänu inimese soovile ühendada paljud asjad üheks, lihtsustada ja optimiseerida igapäevaste seadmete kasutamist. Esimene kommunikaator ( üleminekulink tavalise mobiiltelefoni ja nutitelefoni vahel ) ilmus juba 1990 aastate alguses. IBMi ettevõte andis välja seadme "simon", mis lisaks tavapärasele "helinale" ühendas omavahel kalendri, märkmiku, kalkulaatori funktsioonid ja võimaldas töötada e-posti ja faksiga, kuid kõige tähtsam oli see, et seda peetakse maailma esimeseks puuteekraaniga nutitelefoniks. Teiste ettevõtete edasiarengud üllatasid meid laieneva funktsionaalsuse, nende suuruse, sisseehitatud mälu, uute ekraanide ja sisseehitatud QWERTY klaviatuuridega. 

Esimese nutitelefoni tuttaval kujul - iPhone esitas Apple 2007. aastal. Edasi jätkasid tootjad muude sarnaste "väikeste ekraanide" funktsioonide laiendamist.

Allikad:
https://www.textrequest.com/blog/history-evolution-smartphone/
https://ru.wikipedia.org/wiki/IBM_Simon
  • Aastatuhande vahetusel. Kõrvaklappide kohta

    Esimesed tõelised juhtmevabad kõrvaklapid olid Koss JCK / 300, mis ilmusid 1989. aastal. Nad said teavet IrDA kaudu. Vaid 15 aastat hiljem, 2004. aastal, esitab Bluetake esimesed i-PHONO BT420EX juhtmevabad kõrvaklapid, mis töötavad juba tuttavama Bluetoothiga. Veel 12 aasta pärast näitab Apple oma AirPodide kaudu "kuidas seda peab teha". Sellest hetkest hakkasid turgu täitma teiste tootjate juhtmevabad kõrvaklapid.
  • Allikad:
    • https://itblog21.ru/evolyutsiya-besprovodnykh-naushnikov-ot-ik-k-bluetooth/
    • https://officelife.media/article/colleagues-say/19894-personalnye-naushniki-evolyutsiya-besprovodnykh-tekhnologiy/
  • 21. sajandi teine ​​kümnend. Hääleassistentide kohta

    Katsed kõnetuvastusseadmetega algasid 1930. aastatel. 1990ndatel ilmus Dragon Dictate, programm kõne ära tundmiseks ja selle teksti teisendamiseks. 2007. aastal tutvustab SRI International hääleassistenti nimega Siri. Assistent täidab tõhusalt ja lihtsalt peaaegu kõiki kaasaegseid ülesandeid, nagu häälsisend ja menüüjuhtimine. Hiljem 2010. aastal ostis Apple Siri Inc välja ja sellele järgnesid seadmed. Pärast 2014. aastat esindavad nende abilisi Google, Microsoft (Cortana), Amazon (Alexa). 
Allikad:
https://voicebot.ai/2017/07/14/timeline-voice-assistants-short-history-voice-revolution/
https://blog.dti.team/voice-assistants-1/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

(1. Nädal Rus) Бытовое чудо 1990-2017 или как появлялись смартфоны, беспроводные наушники, голосовые ассистенты

(2. nädal) "Failide" saatmine enne internetti